+36 20 886 0778 / p.honoria@gmail.com

Vásárlási feltételek, ÁSZF

A vásárlási feltételeket az ÁSzF tartalmazza.

Általános Szerződési Feltételek

Az Általános Szerződési Feltételek („Szabályzat”) tartalmazzák Pál Honória Egyéni Vállalkozó (székhely: 4030 Debrecen, Lónyay u. 12/a.,adószám: 51520122-1-29), mint szolgáltató ("Szolgáltató”) által üzemeltetett webáruház használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket.

Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek), magatartási kódexre nem utal.

Szolgáltató adatai:

A szolgáltató neve: Pál Honória Egyéni vállalkozó

A szolgáltató székhelye: 4030 Debrecen, Lónyay u. 12/a.

A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló,

rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: p.honoria@gmail.com

Adószáma: 52510122-1-29

Nyilvántartási száma: 51486152

A szerződés nyelve: magyar

Alapvető rendelkezések

1.1. A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

1.2. A jelen Szabályzat 2017. október 03. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy Pál Honória által fenntartott webáruház Általános Szerződési Feltételeit részben vagy egészben bármikor módosíthatja. A mindenkori módosítás a közzétételkor lép hatályba.

1.3. Felhasználó, amennyiben belép a Szolgáltató által üzemeltetett webáruház weboldalra, vagy annak tartalmát bármilyen módon olvassa, a Szabályzatban foglaltakat magára nézve kötelezőnek ismeri el. Amennyiben a Felhasználó nem fogadja el a feltételeket, nem jogosult a webáruház tartalmának megtekintésére.

1.4. Szolgáltató fenntart magának minden jogot a webáruház, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében. Tilos a webáruházon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül.


Adatkezelési szabályok

1.5. Szolgáltató számára alapvető cél a Felhasználók személyes adatainak védelme, kiemelten fontosnak tartja a Felhasználók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Szolgáltató a Felhasználók személyes adatait bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. NAIH száma:129590/2017

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

1.6. A megjelenített termékek kizárólag on-line rendelhetők meg.

1.7. A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak: kizárólag általunk forgalmazott filc formák, filc csomagok, saját tervezésű Csináld Magad csomagok, gombok, filc anyagok, szalagok, csipkék, gyöngyök, fa termékek, kész termékek és egyéb dekorációs kellékek. A webáruházban Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, egyes esetekben illusztrációként szerepelhetnek. Nem vállalunk felelősséget a webáruházban megjelenő kép és a termék tényleges megjelenése, pl. színárnyalat miatti különbözőség miatt.

1.8. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költséget nem számítunk fel!

1.9. Akciós ár bevezetésekor Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja Felhasználókat az akcióról és annak pontos időtartamáról.

Rendelés menete

 

1.10 Megrendelésre regisztrációval vagy vendég felhasználóként van lehetőség a Honória Filc és Gombok webáruházában. A regisztráció adatait Szolgáltató rögzíti, így Felhasználó a későbbiekben regisztrált felhasználóként be tud lépni és azonnal el tudja küldeni megrendelését a szállítási és számlázási adatok megadása nélkül! Fontos, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék. A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.

1.11 A megrendelni kívánt termékek vevő a kosárba helyezi. Vásárlás közben a kosár tartalmát, és a vásárlás összegét bármikor ellenőrizhető az egeret a kosár ikonra helyezve. Ha már nem kíván több terméket vásárolni, a kosár megtekintésére kattintva ellenőrizheti, hogy a rendelt mennyiségek megfelelnek-e (+,- jelekkel módosítható a mennyiség), illetve kiválaszthatja a szállítási módot. A ‘Tovább’ gombra kattintva követően e-mail cím, számlázási, szállítási név és cím, telefonszám megadása következik, illetve a fizetési módot választhatja ki a Felhasználó. A megrendelés elküldésre gombra kattintva a Felhasználó véglegesíti rendelését, ezután Pál Honória  felveszi a megrendelővel a kapcsolatot, visszaigazolja a megrendelést. Fontos, hogy ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék. Az automatikus visszaigazoló e-mailben – ha a Felhasználó banki átutalásos fizetési módot választott – az utaláshoz szükséges banki információkat is megküldjük.

1.12. Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben az elküldött adatok valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az adatokat törölje, és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítse.

1.13. A webáruházban kínált termékek ismertetőjében, leírásában, adatainak, árainak, stb. helyessége érdekében Szolgáltató a legnagyobb gondossággal jár el, de ezekért felelősséget nem vállal.

Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0” Ft-os vagy "1” Ft-os árra, Szolgáltató fenntartja a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után Felhasználót azonnal tájékoztatjuk az új adatokról. Felhasználó ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

1.14. Szolgáltató köteles az igénybe vevő megrendelésének megérkezését az Felhasználó felé elektronikus úton 4 órán belül visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás Felhasználó megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül a Felhasználóhoz nem érkezik meg, Felhasználó mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a Szolgáltatóhoz, illetve az Felhasználóhoz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. Szolgáltató kizárja a visszaigazolási felelősségét, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert Felhasználó rossz e-mail címet adott meg, vagy a fiókjához tartozó tárhely telítettsége miatt nem tud üzenetet fogadni.

A megrendelések feldolgozása és teljesítés
1.15. A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására. A Honória Filc és Kellék minden esetben e-mailben igazolja vissza a megrendelést. Általános teljesítési határidő a visszaigazolástól számított 1 munkanapon belül, de maximum 5 munkanapon belül (amennyiben az áru ellenértéke kifizetésre került). Szolgáltató alanyi adómentes számlát állít ki a Megrendelő által megadott adatokkal. Számla jelölése: KISADÓZÓ.
1.16. Szolgáltató nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők, leírások a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.
1.17. Szolgáltató fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag Felhasználóval történő egyeztetést követően kerülhet sor!
1.18. Ha Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről Felhasználót haladéktalanul tájékoztatni, valamint Felhasználó által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül visszatéríteni.
1.19. Szolgáltató fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására teljes egészben, amennyiben Felhasználó a megrendelés végösszegét a visszaigazolástól számított 10 munkapon belül nem egyenlíti ki.
Szállítási feltételek
1.20. Webshopunkban előreutalásos, vagy utánvétes  fizetési mód választható.

Előreutalás esetén a megrendelt termék akkor válik szállíthatóvá, amikor annak teljes vételára Pál Honória, UniCredit Banknál vezetett 10918001-00000074-84380008  számú bankszámlájára megérkezett.

Előreutalás esetén még választható a BARION fizetési mód.

A legokosabb fizetés.

Kártyás és prepaid fizetés a weben, mobilon, boltokban és egymásnak, Ft, € és $ pénznemekben.

Biztonságos, és nagyon gyors. Ezért választható webáruházunkban...

Bővebb információ, és regisztráció a Barion számlára, vásárlóknak, itt:

http://www.barion.com/hu/vasarlok/arak-vasarloknak/

Utánvétes rendelés esetén a termékeket a rendelés visszaigazolása után azonnal szállítjuk.

A szállítás 15 000 Ft feletti vásárlás esetén – súlytól függetlenül Magyarország határain belül DÍJMENTES!

A szállítás Magyar Posta vagy Foxpost igénybevételével történik.

1.21. Webshopunkban az alábbi lehetőségek közül választhat:

Szállítási feltételek:  http://www.honoriafilceskellek.hu/szallitasi-feltetelek

*   Személyes átvétel Debrecenben lehetséges, előre egyeztetett időpontban.Csak online megrendelt termékeknél lehetséges.

1.23. A szállítási díjak közvetített szolgáltatást tartalmaznak. Fizetési feltételek

1.24. Felhasználó a vásárolt áruk ellenértékét az alábbi módokon teljesítheti:
a.) banki átutalással a megrendelés véglegesítését követően – A Pál Honória bankszámlaszáma: 10918001-00000074-84380008 , számlavezető bank: UniCredit Bank
b.) személyes átvétel esetén készpénzben
c.) utánvétes fizetési opció esetén a futárnak készpénzben.
1.25. Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük. A csomag újra küldésére csak az ellenértékének előre történő átutalása esetén kerülhet sor.
Elállás joga
1.26. Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, és a  fogyasztók és a vállalkozások közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II. 26.) Korm. rendelet értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.
Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó három hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát.
1.27. Az elállási jog gyakorlása esetén a Felhasználót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.
1.28. Szolgáltató a termék visszaérkezését követően a fenti jogszabály értelmében haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszatéríti a teljes kifizetett összeget a Felhasználó részére.
1.29. Amennyiben Felhasználó élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti Szolgáltató elérhetőségeinek valamelyikén elektronikusan, írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén ajánlott küldeményként, csomagként való jelzést fogad el Szolgáltató. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza Felhasználó Szolgáltató részére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek Felhasználót terhelik, az utánvéttel küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!
A nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése Felhasználót terheli!
Garancia, jótállás, szavatosság
1.30. Szolgáltató szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban, a 151/2003. (IX. 22.) korm. rendeletben, a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben és a 72/2005. (IV. 21.) korm. rendeletben foglaltak az irányadók.
Felhasználónak jogában áll reklamálni, ha hibás a termék. Ilyen esetben haladéktalanul jelezze kifogását Szolgáltató felé írásban, elektronikus vagy postai levél úton. A reklamációt a bejelentést követő tizenöt munkanapon belül kivizsgáljuk. Szavatosság időtartama hat hónap. Szavatossági igény estén Felhasználó kérheti a termék javítását, cseréjét, vagy a vételár csökkentését. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető. A szavatossági igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető, ilyenkor is lehet minőségi kifogással élni, amennyiben Szolgáltató nem jelölte meg a leértékelés okát. Szolgáltatónak a Felhasználó szavatossági és jótállási igényét jegyzőkönyvben kell rögzítenie.
Panaszkezelés
1.31. Szolgáltató célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a Felhasználó teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben Felhasználónak mégis valamilyen panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát írásban, elektronikus vagy postai levél útján is közölheti.
A panaszt Szolgáltató 30 napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja.
Vegyes rendelkezések
1.32. Felhasználó teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során a jelszava felhasználásra került. A jelszó átadásából, illetéktelen személy általi felhasználásából eredő károkért a jelszó tulajdonosát terheli felelősség.
1.33. Szolgáltató nem vállal felelősséget a rendelés nem teljesítéséből, késésből, a szolgáltatás leállásából eredő, és/vagy az esetleges üzleti vagy magántermészetű információk elvesztéséből vagy egyéb anyagi veszteségből fakadó károkért.
1.34. Ha a jelen Szabályzat bármely része érvénytelenné, jogtalanná vagy érvényesíthetetlenné válik, az a fennmaradó részek érvényességét, jogszerűségét és érvényesíthetőségét nem érinti.
1.35. Amennyiben Szolgáltató a Szabályzat alapján megillető jogát nem gyakorolja, a joggyakorlás elmulasztása nem tekinthető az adott jogról való lemondásnak. Bármilyen jogról történő lemondás csak az erre vonatkozó kifejezett írásbeli nyilatkozat esetén érvényes. Az hogy a Szolgáltató egy alkalommal nem ragaszkodik szigorúan a Szabályzat valamely lényegi feltételéhez, vagy kikötéséhez nem jelenti azt, hogy lemond arról, hogy a későbbiekben ragaszkodjon az adott feltétel vagy kikötés szigorú betartásához.
1.36. Szolgáltató és Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni.
Pál Honória, Egyéni vállalkozó.
ADATVÉDELEM:

Debrecen, 2017. október 3.